lördag 17 april 2010

Benämning av köttdetaljer

Som vanligt går mitt skrivande i vågor men det gör ju mitt mående också, så då får det bli så.

Jag har nu ganska länge irriterat mig över att butikerna har anammat restaurangernas och kockarnas sätt att göra vissa köttdetaljer finare än vad de är.
Senaste i raden som verkligen har fått fäste är ”Fläskytterfilé”... Varför kan man inte vara ärlig och tala om för kunderna att det är benfri fläskkotlett som är delad på längden?
Eftersom de nu är så duktiga på att ta betalt för den delade kotletten skulle man kunna förvänta sig att denna var bättre putsad på fett och senor men icke.

Butikerna skulle kunna lära ut hur användbar den benfria kotletten är istället för att skapa merförsäljning istället för något högre marginaler på ”ytterfilén”.

Lite tips: Skiva kotletten som den är för vanlig kotlett eller banka ut köttskivan ordentligt med klubba, panera och du har fläskschnitzel.
Skär en skiva men inte helt igenom och skär nästa skiva rakt igenom och du har fjärilskotlett. Gör fjärilskotlett som du bankar ut med klubba, lägger i skinka och ost, vik ihop panera och du har Gordon Bleu. Visserligen brukar den göras på kalv men kotlett fungerar utmärkt.
Strimla köttet fint till Wok, bitar till gryta.

Bara fantasin sätter gränser för vad det går att använda till men det är synd att betala mer pengar än vad som är nödvändigt.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar